Multifunkčný gril 3 v 1

Multifunkčný gril 3 v 1
Multifunkčný gril 3 v 1 - udiareň, vodný gril, ohnisko
Nastáva obdobie grilovania a firma VETRO-PLUS s. r. o. prichádza so zaujímavou novinkou - multifunkčným grilom 3 v 1.
 
Multifunkčný gril 3 v 1 ocenia milovníci dobrého jedla. Umožní Vám totiž doma údiť, grilovať aj opekať. Využijete ho tiež na chate, chalupe, pri rybníku alebo v kempe na dovolenke.
 
Pokrm je tepelne pripravovaný nad nádobou s vodným kúpeľom pomocou tepla a dymu. Tým nedochádza k vzniku zdraviu škodlivých látok, ktoré by sa inak dostávali do pripravovaných pokrmov.
 
Gril sa skladá z troch na seba nastaviteľných častí, ktoré možno použiť ako ohnisko, vyšší gril alebo uzavretú udiareň. Dve spodné časti sú opatrené dvierkami na prikladanie a kontrolu ohňa, súčasťou vrchného poklopu je teplomer so stupnicou do 300 ° C, dve tyče určené pre zavesenie údených pokrmov a odklápací otvor pre vypúšťanie dymu.
 
Kúri sa v dolnej časti na malej mriežke uloženej v kovovej nádobe pomocou dvierok v plášti grilu. V strednej časti je umiestnená druhá kovová nádoba s vodou, nad ktorou sa na kovovej mriežke grilujú pokrmy. Ak nechcete gril využívať ako vodný, vyberte nádobu z grilu a pripravujte pokrmy len nad otvoreným ohňom. Možné je aj údiť mäso či klobásy buď na kovovej mriežke, alebo zavesením na tyč vo veku udiarne. Intenzitu žiary ohňa možno regulovať buď dvierkami v plášti grile, alebo pomocou vetracieho ventilu vo veku grilu. Spodný diel s nádobou a malou mriežkou možno využiť aj ako otvorené ohnisko na terase, alebo tam kde nie je priestor na prírodné ohnisko.
 
Na grilovanie je najvhodnejšie drevené uhlie, na údenie je najlepšie suché drevo z ovocných stromov a iných listnáčov.
 
Doba grilovania závisí od druhu mäsa. Ryby, steaky a klobásy sa pripravujú cca 10 - 40 minút. Vnútri grilu je dostatok miesta pre prípravu i väčšieho množstva kurčiat, steakov a rýb.
 
Ďalšie typy grilov nájdete v sekcii: Grily.


Odoslať článok známemu   Vytlačiť