Váš košík je prázdny
Kuchynske noze
Kuchynské nože z nerezovej ocele.
Typy a vlastnosti kuchynských nožov z nerezovej ocele:
- čepeľ sa vyrába z rôznych typov tvrdenej nožiarskej ocele (existuje mnoho typov), titánu a pod
- tvrdosť čepele min. 54 - 56 HRC a vyššie
- kvalitná čepeľ vydrží dlho ostrá, nie je potrebné často brúsiť, nože znesú aj "tvrdšie" zaobchádzanie
- brúsenie nožov zvládne každý doma pomocou bežných ocielok a keramických brúsok nie je potrebné nože zasielať do špecializovaných firiem na prebrúsenie
- črienka / rukoväť / sa vyrába z rôznych materiálov - najbežnejšie sú rôzne typy dreva, ocele, lacnejšie varianty majú rukoväť plastovú, z tvrdých alebo mäkčených plastov
- existuje mnoho typov a veľkostí nožov podľa účelu použitia: univerzálne, krájacie, vykosťovacie, filetovacie, špikovacie, na lúpanie, na okrajovanie, na chlieb, syr, steak, mäso, maslo, zeleninu, nože cukrárske, rôzne druhy sekáčov, atď
- kvalitné nože sa ľahko čistia, možno použiť do umývačky
- k nožom sa predávajú rôzne typy stojanov - elegantné drevené alebo plastové
- oceľové nože možno na rozdiel od keramických nožov ukladať do príborníkov spoločne s ostatnými nožmi
- profesionálny kuchári používajú prakticky výhradne kuchynské nože z nerezovej ocele, samozrejme tej najkvalitnejšej.
Keramické nože Acura a BioCeramix
Keramické nože Acura (biela čepeľ) a BioCeramix (čierne čepeľ) predstavujú spojenie modernej technológie a zdravé prípravy jedál. Keramické nože v mnohých parametroch predčí klasické oceľové nože. Svojim dizajnom, ergonomickým prevedením a celkovými úžitkovými vlastnosťami sa keramické nože v poslednej dobe stávajú vítanými pomocníkmi v kuchyni. Japonské keramické nože Acura a BioCeramix sú naviac dodávané v modernom balení, ktoré z tohto tovaru robí tiež praktický a atraktívny darček pre každú príležitosť. Keramické nože sú vhodné najmä na krájanie mäkkých potravín, napríklad mäsa a mäsových výrobkov bez kosti, syrov, pečiva, ovocia a zeleniny, kde navyše neničí vitamíny a enzýmy v potravinách obsiahnuté.
Keramické nože sú dodávané vo veľkostiach:
Acura: 27,5 cm / 23 cm / 19 cm / 16,5 cm / škrabka 14 cm.
BioCeramix: 28,5 cm / 27,5 cm / 23 cm / 19 cm / škrabka 14 cm.
Popis japonských keramických nožov:
Čepeľ keramického noža je vyrobená z keramického materiálu nazývaného "oxid zirkoničitý".
Táto zlúčenina je veľmi silná a odolná. Čepeľ keramická: biela alebo čierna.
Ergonomická rukoväť z TPR v čiernej farbe s protišmykovou úpravou.
Výhody keramických nožov oproti výrobkom z klasickej ocele:
- Extrémna odolnosť a dlhá životnosť čepele.
- Keramická čepeľ vydrží oveľa dlhšie ako bežná oceľová. Nemusí sa brúsiť mesiace a roky každodenného používania.
- Úplná odolnosť proti škvrnám a hrdzaveniu.
- Keramická čepeľ do seba neprepustí žiadnu z kyselín, ktoré sa vyskytujú v potravinách.
- Nezanechávajú pach ani chuť ocele. Preto je možné keramické nože použiť na prípravu ovocia a zeleniny - vitamíny sa vďaka keramickej čepeli z potravín nestráca.
- Ľahko sa čistí.
- Mäso, zelenina alebo ovocie sa pri krájaní nelepí na nôž.
- Jednoduchá manipulácia vďaka ergonomickej rukoväti.
- Nízka hmotnosť a perfektne vyvážené ťažisko poskytnú naozajstné potešenie pri práci.
Na čo sa keramické nože nehodia a na čo si dať pri ich používaní pozor:
- Materiál, z ktorého sú keramické nože vyhotovené-"oxid zirkoničitý" je veľmi odolný, zo svojej podstaty však nie je elastický.
- Z tohto dôvodu sa preto keramické nože nehodia na vykosťovanie, sekanie a ďalším "hrubším" činnostiam, pre ktoré sa lepšie hodia pružnejšie oceľové nože, ktorých čepeľ možno v prípade poškodenia jednoducho prebrúsiť.
- V podstate teda nemožno keramické nože použiť na krájanie tvrdých potravín, ako sú mäso a mäsové výrobky s kostí, tvrdé pečivo, orechy a iné ovocie s kôstkou, mrazené potraviny a tak podobne.
- Keramické nože sa tiež nehodia na zhŕňanie nakrájaných potravín ostrou hranou noža a páčenie, ktoré môžu spôsobiť poškodenie čepele alebo na odlomenie špičky. Všetky funkcie noža síce budú zachované, ale nôž nebude tak elegantný a prípadné brúsenie čepele noža je možné iba v špecializovanom servise.
- Keramické nože je vhodné ukladať samostatne. Uložením nožov medzi iné oceľové nože alebo príbory môže tiež dôjsť k poškodeniu keramickéhej čepele.
Záruka: 3 roky
Kuchynské nože s nepriľnavým povrchom
Kuchynské nože s nepriľnavým povrchom v podstate kombinujú vlastnosti oboch vyššie uvedených typov.
- základom noža je oceľová čepeľ, ktorá je odolná pri používaní a nie je náchylná na poškodenie
- brúsenie nožov zvládne každý doma pomocou bežných ocieľok a keramických brúsok, nie je potrebné nože zasielať do špecializovaných firiem na prebrúsenie
- vďaka nepriľnavému povrchu sa potraviny na čepeľ nelepia
- kuchynské nože s nepriľnavým povrchom sú dodávané vo všetkých najbežnejšie používaných typoch, k dispozícii je nôž kuchársky univerzálny, nôž na chlieb, syr, steak, univerzálny s púzdrom na čepeľ vhodný na cesty,
- ponuku ďalej rozširuje škála farieb, tá je takmer neobmedzená
- rukoväte sú vyrábané prakticky výhradne z plastu, drevené rukoväte sa k farebnej čepeli príliš nehodia
- výhodou preto je výhodná cena