V rámci rozšírenia sortimentu sme pre našich zákazníkov pripravili ponuku japonských keramických nožov Acura.
Keramické nože v mnohých parametroch predčia klasické oceľové nože. Svojím dizajnom, ergonomickým prevedením a celkovými úžitkovými vlastnosťami sa keramické nože v poslednej dobe stávajú vítanými pomocníkmi v kuchyni. Japonské keramické nože Acura sú naviac dodávané v modernom balení, ktoré z tohto tovaru robí tiež praktický a atraktívny darček pod vianočný stromček. Keramické nože sú vhodné najmä na krájanie mäkkých potravín, napr mäsa a mäsových výrobkov (bez kosti), syrov, pečiva, ovocia a zeleniny, kde naviac neničia vitamíny a enzýmy v potravinách obsiahnuté.
Keramické nože sú dodávané vo veľkostiach: 16,5 cm / 19 cm / 23 cm / 27,5 cm / škrabka 14 cm a sú dostupné v špecializovaných obchodoch a sieti vybraných obchodných reťazcov.
Popis keramických japonských nožov:
- Čepeľ keramického noža je vyrobená z keramického materiálu nazývaného'' oxid zirkoničitý''.
- Táto zlúčenina je veľmi silná a odolná. Čepeľ biela keramická.
- Ergonomická rukoväť z TPR v čiernej farbe s protišmykovou úpravou.
Výhody keramických nožov oproti výrobkom z klasickej nerezu:
- Extrémna odolnosť a dlhá životnosť čepele
- Keramická čepeľ vydrží oveľa dlhšie ako bežná oceľová. Nemusí sa brúsiť mesiace a roky každodenného používania.
- Úplná odolnosť proti škvrnám a hrdzaveniu.
- Keramická čepeľ do seba neprepustí žiadnu z kyselín, ktoré sa vyskytujú v potravinách.
- Nezanechávajú pach ani chuť ocele. Preto je možné keramické nože použiť na prípravu ovocia a zeleniny - vitamíny sa vďaka keramickej čepele z potravín nestráca.
- Ľahko sa čistí.
- Mäso, zelenina či ovocie sa pri krájaní nelepí na nôž.
- Jednoduchá manipulácia vďaka ergonomickej rukoväti.
- Nízka hmotnosť a perfektne vyvážené ťažisko poskytnú naozajstné potešenie pri práci.
Na čo keramické nože niesú vhodné a na čo si dať pri ich používaní pozor:
- Materiál, z ktorého sú keramické nože vyhotovené - "oxid zirkoničitý" je veľmi odolný, zo svojej podstaty však nie je elastický
- Z tohto dôvodu sú keramické nože nevhodné na vykosťovanie, sekanie a ďalšie "hrubšie" činnosti, pre ktoré sú oveľa vhodnejšie pružnejšie oceľové nože, ktorých čepeľ možno v prípade poškodenia jednoducho prebrúsiť
- V podstate teda nemožno keramické nože použiť na krájanie tvrdých potravín, ako sú mäso a mäsové výrobky s kostí, tvrdé pečivo, orechy a iné ovocie s kôstkou, mrazené potraviny a tak podobne
- Keramické nože tiež niesú vhodné na zhŕňanie nakrájaných potravín ostrou hranou noža a na páčenie, ktoré môžu spôsobiť poškodenie britu alebo k odlomeniu špičky. Všetky funkcie noža síce budú zachované, ale nôž nebude tak elegantný a prípadné brúsenie čepele noža je možné iba v špecializovanom servise.
- Keramické nože je vhodné ukladať samostatne. Uložením nožov medzi iné oceľové nože alebo príbory môže tiež dôjsť k poškodeniu keramickej čepele.
Záruka: 3 roky